Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 187 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 10,28 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
2. Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 33,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 5,77 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 1,83 µg witaminy B12.
3. Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 0,64 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 308 mg fosforu,
- 481 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 114 mg sodu, 0,99 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Maślana poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 25 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 187 kcal | 46,8 kcal |
Białko | 22,2 g | 5,54 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,28 g | 2,57 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 83,0 mg | 20,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |