Maślanka pełnotłusta
1. Maślanka pełnotłusta – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Maślanka pełnotłusta w 100 gramach posiada wartość energetyczną 62,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,21 g białka,
- 4,88 g węglowodanów,
- 4,88 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Maślanka pełnotłusta ma w 100 g 3,31 g tłuszczów, w tym:
- 1,90 g tłuszczów nasyconych,
- 0,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 11,00 mg cholesterolu.
2. Maślanka pełnotłusta – jakie ma witaminy?
Maślanka pełnotłusta to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 47,0 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 52,0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Maślanka pełnotłusta zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 0,09 mg witaminy B3,
- 14,60 mg witaminy B4,
- 0,38 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,46 µg witaminy B12.
3. Maślanka pełnotłusta – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Maślanka pełnotłusta ma w sobie:
- 115 mg wapnia,
- 0,03 mg żelaza,
- 10,00 mg magnezu,
- 85,0 mg fosforu,
- 135 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 105 mg sodu, 0,38 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 3,70 µg selenu.
4. Maślanka pełnotłusta - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 245 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 62,0 kcal | 152 kcal |
Białko | 3,21 g | 7,87 g |
Węglowodany | 4,88 g | 11,96 g |
Cukier | 4,88 g | 11,96 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,31 g | 8,11 g |
Tłuszcze nasycone | 1,90 g | 4,65 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,83 g | 2,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,20 g | 0,49 g |
Cholesterol | 11,00 mg | 27,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |