Maślanka w proszku
1. Maślanka w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Maślanka w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 387 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 34,3 g białka,
- 49,0 g węglowodanów,
- 49,0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Maślanka w proszku ma w 100 g 5,78 g tłuszczów, w tym:
- 3,60 g tłuszczów nasyconych,
- 1,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,22 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 69,0 mg cholesterolu.
2. Maślanka w proszku – jakie ma witaminy?
Maślanka w proszku to produkt zawierający 5,70 mg witaminy C, 49,0 µg RAE witaminy A, 0,10 mg witaminy E, 20,0 i.u. witaminy D oraz 0,40 µg witaminy K.
Maślanka w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,39 mg witaminy B1,
- 1,58 mg witaminy B2,
- 0,88 mg witaminy B3,
- 119 mg witaminy B4,
- 3,17 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 47,0 µg witaminy B9,
- 3,82 µg witaminy B12.
3. Maślanka w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Maślanka w proszku ma w sobie:
- 1,184 mg wapnia,
- 0,30 mg żelaza,
- 110 mg magnezu,
- 933 mg fosforu,
- 1,592 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 517 mg sodu, 4,02 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 20,3 µg selenu.
4. Maślanka w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 30 g (1/4 szklanki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 387 kcal | 116 kcal |
Białko | 34,3 g | 10,29 g |
Węglowodany | 49,0 g | 14,70 g |
Cukier | 49,0 g | 14,70 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,78 g | 1,73 g |
Tłuszcze nasycone | 3,60 g | 1,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,67 g | 0,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,22 g | 0,07 g |
Cholesterol | 69,0 mg | 20,7 mg |
Witamina C | 5,70 mg | 1,71 mg |