Masło bez dodatku soli
1. Masło bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masło bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 717 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,85 g białka,
- 0,06 g węglowodanów,
- 0,06 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Masło bez dodatku soli ma w 100 g 81,1 g tłuszczów, w tym:
- 50,5 g tłuszczów nasyconych,
- 23,4 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 215 mg cholesterolu.
2. Masło bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Masło bez dodatku soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 684 µg RAE witaminy A, 2,32 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 7,00 µg witaminy K.
Masło bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,04 mg witaminy B3,
- 18,80 mg witaminy B4,
- 0,11 mg witaminy B5,
- 0,00 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,17 µg witaminy B12.
3. Masło bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masło bez dodatku soli ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 0,02 mg żelaza,
- 2,00 mg magnezu,
- 24,0 mg fosforu,
- 24,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 11,00 mg sodu, 0,09 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 1,00 µg selenu.
4. Masło bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 5 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 717 kcal | 35,9 kcal |
Białko | 0,85 g | 0,04 g |
Węglowodany | 0,06 g | 0,00 g |
Cukier | 0,06 g | 0,00 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 81,1 g | 4,06 g |
Tłuszcze nasycone | 50,5 g | 2,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 23,4 g | 1,17 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,01 g | 0,15 g |
Cholesterol | 215 mg | 10,75 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |