Masło migdałowe z dodatkiem soli
1. Masło migdałowe z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masło migdałowe z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 614 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,0 g białka,
- 18,82 g węglowodanów,
- 6,27 g cukrów,
- 10,30 g błonnika.
Masło migdałowe z dodatkiem soli ma w 100 g 55,5 g tłuszczów, w tym:
- 6,55 g tłuszczów nasyconych,
- 32,4 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 13,61 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Masło migdałowe z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Masło migdałowe z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 24,2 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Masło migdałowe z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,94 mg witaminy B2,
- 3,16 mg witaminy B3,
- 52,1 mg witaminy B4,
- 0,32 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 53,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Masło migdałowe z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masło migdałowe z dodatkiem soli ma w sobie:
- 347 mg wapnia,
- 3,49 mg żelaza,
- 279 mg magnezu,
- 508 mg fosforu,
- 748 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 227 mg sodu, 3,29 mg cynku, 0,93 mg miedzi, 2,13 mg manganu i 2,40 µg selenu.
4. Masło migdałowe z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 16 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 614 kcal | 98,2 kcal |
Białko | 21,0 g | 3,35 g |
Węglowodany | 18,82 g | 3,01 g |
Cukier | 6,27 g | 1,00 g |
Błonnik | 10,30 g | 1,65 g |
Tłuszcz | 55,5 g | 8,88 g |
Tłuszcze nasycone | 6,55 g | 1,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 32,4 g | 5,19 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 13,61 g | 2,18 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |