Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru
1. Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 650 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,8 g białka,
- 14,23 g węglowodanów,
- 6,35 g cukrów,
- 7,80 g błonnika.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru ma w 100 g 54,9 g tłuszczów, w tym:
- 10,22 g tłuszczów nasyconych,
- 27,0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 16,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru – jakie ma witaminy?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 8,06 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 16,39 mg witaminy B3,
- 67,4 mg witaminy B4,
- 1,23 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 144 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru ma w sobie:
- 72,0 mg wapnia,
- 2,84 mg żelaza,
- 164 mg magnezu,
- 350 mg fosforu,
- 818 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 292 mg sodu, 3,51 mg cynku, 0,76 mg miedzi, 1,98 mg manganu i 9,10 µg selenu.
4. Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 31 g (2 łyżki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 650 kcal | 202 kcal |
Białko | 24,8 g | 7,69 g |
Węglowodany | 14,23 g | 4,41 g |
Cukier | 6,35 g | 1,97 g |
Błonnik | 7,80 g | 2,42 g |
Tłuszcz | 54,9 g | 17,02 g |
Tłuszcze nasycone | 10,22 g | 3,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 27,0 g | 8,37 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 16,27 g | 5,04 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |