Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu
1. Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 590 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,0 g białka,
- 21,8 g węglowodanów,
- 9,29 g cukrów,
- 6,60 g błonnika.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu ma w 100 g 49,9 g tłuszczów, w tym:
- 7,72 g tłuszczów nasyconych,
- 23,6 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 14,36 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu – jakie ma witaminy?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 9,05 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 13,69 mg witaminy B3,
- 63,5 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,45 mg witaminy B6,
- 92,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu ma w sobie:
- 41,0 mg wapnia,
- 1,90 mg żelaza,
- 159 mg magnezu,
- 317 mg fosforu,
- 747 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 203 mg sodu, 2,78 mg cynku, 0,52 mg miedzi, 0 mg manganu i 7,50 µg selenu.
4. Masło orzechowe o obniżonej zawartości sodu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 16 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 590 kcal | 94,4 kcal |
Białko | 24,0 g | 3,84 g |
Węglowodany | 21,8 g | 3,49 g |
Cukier | 9,29 g | 1,49 g |
Błonnik | 6,60 g | 1,06 g |
Tłuszcz | 49,9 g | 7,98 g |
Tłuszcze nasycone | 7,72 g | 1,24 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 23,6 g | 3,77 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 14,36 g | 2,30 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |