Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli
1. Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 587 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,56 g białka,
- 27,6 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli ma w 100 g 49,4 g tłuszczów, w tym:
- 9,76 g tłuszczów nasyconych,
- 29,1 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 8,35 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,31 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 1,60 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,20 mg witaminy B5,
- 0,25 mg witaminy B6,
- 68,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli ma w sobie:
- 43,0 mg wapnia,
- 5,03 mg żelaza,
- 258 mg magnezu,
- 457 mg fosforu,
- 546 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 15,00 mg sodu, 5,16 mg cynku, 2,19 mg miedzi, 0,82 mg manganu i 11,50 µg selenu.
4. Masło z orzechów nerkowca bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 16 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 587 kcal | 93,9 kcal |
Białko | 17,56 g | 2,81 g |
Węglowodany | 27,6 g | 4,41 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 2,00 g | 0,32 g |
Tłuszcz | 49,4 g | 7,91 g |
Tłuszcze nasycone | 9,76 g | 1,56 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 29,1 g | 4,66 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 8,35 g | 1,34 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |