Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli
1. Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 609 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,12 g białka,
- 30,3 g węglowodanów,
- 9,09 g cukrów,
- 3,00 g błonnika.
Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli ma w 100 g 53,0 g tłuszczów, w tym:
- 10,61 g tłuszczów nasyconych,
- 26,7 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 13,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 5,08 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 30,3 µg witaminy K.
Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 1,11 mg witaminy B3,
- 48,3 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 55,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli ma w sobie:
- 61,0 mg wapnia,
- 4,91 mg żelaza,
- 206 mg magnezu,
- 388 mg fosforu,
- 447 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 295 mg sodu, 4,43 mg cynku, 1,76 mg miedzi, 0 mg manganu i 9,30 µg selenu.
4. Masło z orzechów nerkowca z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 16 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 609 kcal | 97,4 kcal |
Białko | 12,12 g | 1,94 g |
Węglowodany | 30,3 g | 4,85 g |
Cukier | 9,09 g | 1,45 g |
Błonnik | 3,00 g | 0,48 g |
Tłuszcz | 53,0 g | 8,49 g |
Tłuszcze nasycone | 10,61 g | 1,70 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 26,7 g | 4,27 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 13,37 g | 2,14 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |