Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso
1. Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 32,5 g białka,
- 1,64 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,24 g tłuszczów nasyconych,
- 0,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 224 mg cholesterolu.
2. Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 8,50 mg witaminy C, 203 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 1,73 mg witaminy B2,
- 2,19 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 24,0 µg witaminy B9,
- 5,40 µg witaminy B12.
3. Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 180 mg wapnia,
- 10,84 mg żelaza,
- 60,0 mg magnezu,
- 580 mg fosforu,
- 637 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 744 mg sodu, 3,46 mg cynku, 1,00 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 89,6 µg selenu.
4. Mątwa poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 134 kcal |
Białko | 32,5 g | 27,6 g |
Węglowodany | 1,64 g | 1,39 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,40 g | 1,19 g |
Tłuszcze nasycone | 0,24 g | 0,20 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,16 g | 0,14 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,27 g | 0,23 g |
Cholesterol | 224 mg | 190 mg |
Witamina C | 8,50 mg | 7,23 mg |