Mięso z indyka w bulionie (gotowe)
1. Mięso z indyka w bulionie (gotowe) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mięso z indyka w bulionie (gotowe) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 169 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,7 g białka,
- 1,47 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mięso z indyka w bulionie (gotowe) ma w 100 g 6,86 g tłuszczów, w tym:
- 2,00 g tłuszczów nasyconych,
- 2,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
2. Mięso z indyka w bulionie (gotowe) – jakie ma witaminy?
Mięso z indyka w bulionie (gotowe) to produkt zawierający 2,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 11,00 i.u. witaminy D oraz 0,70 µg witaminy K.
Mięso z indyka w bulionie (gotowe) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 6,62 mg witaminy B3,
- 74,0 mg witaminy B4,
- 0,69 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,28 µg witaminy B12.
3. Mięso z indyka w bulionie (gotowe) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mięso z indyka w bulionie (gotowe) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,86 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 162 mg fosforu,
- 224 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 518 mg sodu, 2,37 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 25,9 µg selenu.
4. Mięso z indyka w bulionie (gotowe) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 135 g (1 szklanka, odsączone) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 169 kcal | 228 kcal |
Białko | 23,7 g | 32,0 g |
Węglowodany | 1,47 g | 1,99 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,86 g | 9,26 g |
Tłuszcze nasycone | 2,00 g | 2,70 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,26 g | 3,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,75 g | 2,36 g |
Cholesterol | 66,0 mg | 89,1 mg |
Witamina C | 2,00 mg | 2,70 mg |