Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe)
1. Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 165 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) ma w 100 g 7,95 g tłuszczów, w tym:
- 2,20 g tłuszczów nasyconych,
- 3,15 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.
2. Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) – jakie ma witaminy?
Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) to produkt zawierający 2,00 mg witaminy C, 34,0 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,80 µg witaminy K.
Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 6,33 mg witaminy B3,
- 64,0 mg witaminy B4,
- 0,85 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,29 µg witaminy B12.
3. Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,58 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 111 mg fosforu,
- 138 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 503 mg sodu, 1,41 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 15,80 µg selenu.
4. Mięso z kurczaka w bulionie (gotowe) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 142 g (1 puszka, 150 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 165 kcal | 234 kcal |
Białko | 21,8 g | 30,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,95 g | 11,29 g |
Tłuszcze nasycone | 2,20 g | 3,12 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,15 g | 4,47 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,75 g | 2,49 g |
Cholesterol | 62,0 mg | 88,0 mg |
Witamina C | 2,00 mg | 2,84 mg |