Mięso z malajki
1. Mięso z malajki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mięso z malajki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 84,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mięso z malajki ma w 100 g 0,40 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mięso z malajki – jakie ma witaminy?
Mięso z malajki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mięso z malajki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mięso z malajki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mięso z malajki ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 0 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Mięso z malajki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 84,0 kcal | 23,8 kcal |
Białko | 20,2 g | 5,73 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,40 g | 0,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |