Mięso z nerpy obrączkowanej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mięso z nerpy obrączkowanej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 142 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mięso z nerpy obrączkowanej ma w 100 g 3,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,82 g tłuszczów nasyconych,
- 1,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
Mięso z nerpy obrączkowanej – jakie ma witaminy?
Mięso z nerpy obrączkowanej to produkt zawierający 0 mg witaminy C,116 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mięso z nerpy obrączkowanej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,53 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,65 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Mięso z nerpy obrączkowanej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mięso z nerpy obrączkowanej ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 19,60 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 238 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 110 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Mięso z nerpy obrączkowanej - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.