Trwa ładowanie...

Mięso z nerpy obrączkowanej

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Mięso z nerpy obrączkowanej
Mięso z nerpy obrączkowanej

1. Mięso z nerpy obrączkowanej – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Mięso z nerpy obrączkowanej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 142 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 28,4 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Mięso z nerpy obrączkowanej ma w 100 g 3,20 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 0,82 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.

2. Mięso z nerpy obrączkowanej – jakie ma witaminy?

Mięso z nerpy obrączkowanej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 116 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Mięso z nerpy obrączkowanej zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,14 mg witaminy B1,
  • 0,53 mg witaminy B2,
  • 0 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,65 mg witaminy B5,
  • 0 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Mięso z nerpy obrączkowanej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Mięso z nerpy obrączkowanej ma w sobie:

  • 5,00 mg wapnia,
  • 19,60 mg żelaza,
  • 0 mg magnezu,
  • 238 mg fosforu,
  • 0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 110 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.

4. Mięso z nerpy obrączkowanej - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 142 kcal 40,3 kcal
Białko 28,4 g 8,05 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 3,20 g 0,91 g
Tłuszcze nasycone 0,82 g 0,23 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,72 g 0,49 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,06 g 0,02 g
Cholesterol 90,0 mg 25,5 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze