Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu
1. Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 259 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 32,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 13,39 g tłuszczów, w tym:
- 3,54 g tłuszczów nasyconych,
- 5,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 98,0 mg cholesterolu.
2. Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,49 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,80 µg witaminy K.
Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,82 mg witaminy B2,
- 3,35 mg witaminy B3,
- 122 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 2,47 µg witaminy B12.
3. Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 10,73 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 170 mg fosforu,
- 263 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 10,27 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0 mg manganu i 11,20 µg selenu.
4. Mięso z niedźwiedzia gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 259 kcal | 220 kcal |
Białko | 32,4 g | 27,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,39 g | 11,38 g |
Tłuszcze nasycone | 3,54 g | 3,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,66 g | 4,81 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,40 g | 2,04 g |
Cholesterol | 98,0 mg | 83,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |