Mięso z uchatka grzywiastego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mięso z uchatka grzywiastego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 120 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mięso z uchatka grzywiastego ma w 100 g 1,88 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
Mięso z uchatka grzywiastego – jakie ma witaminy?
Mięso z uchatka grzywiastego to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,1,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mięso z uchatka grzywiastego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Mięso z uchatka grzywiastego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mięso z uchatka grzywiastego ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 11,48 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 253 mg fosforu,
- 406 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 62,0 mg sodu, 3,32 mg cynku,0,53 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 112 µg selenu.
Mięso z uchatka grzywiastego - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.