Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 115 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,04 g tłuszczów, w tym:
- 0,21 g tłuszczów nasyconych,
- 0,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
2. Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,43 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 1,97 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,17 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0,92 µg witaminy B12.
3. Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 64,0 mg wapnia,
- 1,15 mg żelaza,
- 41,0 mg magnezu,
- 256 mg fosforu,
- 518 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 124 mg sodu, 0,97 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 0,90 mg manganu i 16,20 µg selenu.
4. Miętus poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 90 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 115 kcal | 104 kcal |
Białko | 24,8 g | 22,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,04 g | 0,94 g |
Tłuszcze nasycone | 0,21 g | 0,19 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,17 g | 0,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,38 g | 0,34 g |
Cholesterol | 77,0 mg | 69,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |