Migdały blanszowane
1. Migdały blanszowane – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Migdały blanszowane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 590 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,4 g białka,
- 18,67 g węglowodanów,
- 4,63 g cukrów,
- 9,90 g błonnika.
Migdały blanszowane ma w 100 g 52,5 g tłuszczów, w tym:
- 3,95 g tłuszczów nasyconych,
- 33,4 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 12,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Migdały blanszowane – jakie ma witaminy?
Migdały blanszowane to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 23,8 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Migdały blanszowane zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,71 mg witaminy B2,
- 3,50 mg witaminy B3,
- 52,1 mg witaminy B4,
- 0,31 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 49,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Migdały blanszowane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Migdały blanszowane ma w sobie:
- 236 mg wapnia,
- 3,28 mg żelaza,
- 268 mg magnezu,
- 481 mg fosforu,
- 659 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 19,00 mg sodu, 2,97 mg cynku, 1,03 mg miedzi, 1,84 mg manganu i 3,20 µg selenu.
4. Migdały blanszowane - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, całe) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 590 kcal | 856 kcal |
Białko | 21,4 g | 31,0 g |
Węglowodany | 18,67 g | 27,1 g |
Cukier | 4,63 g | 6,71 g |
Błonnik | 9,90 g | 14,36 g |
Tłuszcz | 52,5 g | 76,2 g |
Tłuszcze nasycone | 3,95 g | 5,73 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 33,4 g | 48,5 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 12,37 g | 17,93 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |