Migdały w cukrze
1. Migdały w cukrze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Migdały w cukrze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 474 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,00 g białka,
- 68,3 g węglowodanów,
- 62,5 g cukrów,
- 2,50 g błonnika.
Migdały w cukrze ma w 100 g 17,93 g tłuszczów, w tym:
- 1,95 g tłuszczów nasyconych,
- 12,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,90 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Migdały w cukrze – jakie ma witaminy?
Migdały w cukrze to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 12,36 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Migdały w cukrze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 1,00 mg witaminy B3,
- 26,0 mg witaminy B4,
- 0,16 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Migdały w cukrze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Migdały w cukrze ma w sobie:
- 100 mg wapnia,
- 1,90 mg żelaza,
- 137 mg magnezu,
- 166 mg fosforu,
- 255 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 13,00 mg sodu, 1,56 mg cynku, 0,59 mg miedzi, 1,12 mg manganu i 1,70 µg selenu.
4. Migdały w cukrze - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 4 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 474 kcal | 16,59 kcal |
Białko | 10,00 g | 0,35 g |
Węglowodany | 68,3 g | 2,39 g |
Cukier | 62,5 g | 2,19 g |
Błonnik | 2,50 g | 0,09 g |
Tłuszcz | 17,93 g | 0,63 g |
Tłuszcze nasycone | 1,95 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 12,08 g | 0,42 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,90 g | 0,14 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |