Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 111 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,82 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 51,0 mg cholesterolu.
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C,35,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 2,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,37 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0,65 µg witaminy B12.
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 44,0 mg wapnia,
- 0,83 mg żelaza,
- 81,0 mg magnezu,
- 254 mg fosforu,
- 486 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 173 mg sodu, 1,00 mg cynku,0,14 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 46,8 µg selenu.
Molwa poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.