Mozzarella o niskiej zawartości sodu
1. Mozzarella o niskiej zawartości sodu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mozzarella o niskiej zawartości sodu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 280 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,5 g białka,
- 3,10 g węglowodanów,
- 1,23 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mozzarella o niskiej zawartości sodu ma w 100 g 17,10 g tłuszczów, w tym:
- 10,87 g tłuszczów nasyconych,
- 4,84 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 54,0 mg cholesterolu.
2. Mozzarella o niskiej zawartości sodu – jakie ma witaminy?
Mozzarella o niskiej zawartości sodu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 137 µg RAE witaminy A, 0,15 mg witaminy E, 13,00 i.u. witaminy D oraz 1,80 µg witaminy K.
Mozzarella o niskiej zawartości sodu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 0,12 mg witaminy B3,
- 18,40 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,92 µg witaminy B12.
3. Mozzarella o niskiej zawartości sodu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mozzarella o niskiej zawartości sodu ma w sobie:
- 731 mg wapnia,
- 0,25 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 524 mg fosforu,
- 95,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 16,00 mg sodu, 3,13 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0 mg manganu i 15,70 µg selenu.
4. Mozzarella o niskiej zawartości sodu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 132 g (1 szklanka, pokrojony w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 280 kcal | 370 kcal |
Białko | 27,5 g | 36,3 g |
Węglowodany | 3,10 g | 4,09 g |
Cukier | 1,23 g | 1,62 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 17,10 g | 22,6 g |
Tłuszcze nasycone | 10,87 g | 14,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,84 g | 6,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,51 g | 0,67 g |
Cholesterol | 54,0 mg | 71,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |