Mozzarella z pełnego mleka
1. Mozzarella z pełnego mleka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mozzarella z pełnego mleka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 300 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,2 g białka,
- 2,19 g węglowodanów,
- 1,03 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mozzarella z pełnego mleka ma w 100 g 22,4 g tłuszczów, w tym:
- 13,15 g tłuszczów nasyconych,
- 6,57 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,77 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Mozzarella z pełnego mleka – jakie ma witaminy?
Mozzarella z pełnego mleka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 179 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 16,00 i.u. witaminy D oraz 2,30 µg witaminy K.
Mozzarella z pełnego mleka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 15,40 mg witaminy B4,
- 0,14 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 2,28 µg witaminy B12.
3. Mozzarella z pełnego mleka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mozzarella z pełnego mleka ma w sobie:
- 505 mg wapnia,
- 0,44 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 354 mg fosforu,
- 76,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 627 mg sodu, 2,92 mg cynku, 0,01 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 17,00 µg selenu.
4. Mozzarella z pełnego mleka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 112 g (1 szklanka, rozdrobniona) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 300 kcal | 336 kcal |
Białko | 22,2 g | 24,8 g |
Węglowodany | 2,19 g | 2,45 g |
Cukier | 1,03 g | 1,15 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 22,4 g | 25,0 g |
Tłuszcze nasycone | 13,15 g | 14,73 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,57 g | 7,36 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,77 g | 0,86 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 88,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |