Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności
1. Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności w 100 gramach posiada wartość energetyczną 318 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,6 g białka,
- 2,47 g węglowodanów,
- 1,01 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności ma w 100 g 24,6 g tłuszczów, w tym:
- 15,56 g tłuszczów nasyconych,
- 7,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,78 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności – jakie ma witaminy?
Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 197 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 18,00 i.u. witaminy D oraz 2,50 µg witaminy K.
Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 0,09 mg witaminy B3,
- 15,00 mg witaminy B4,
- 0,07 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0,73 µg witaminy B12.
3. Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności ma w sobie:
- 575 mg wapnia,
- 0,20 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 412 mg fosforu,
- 75,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 710 mg sodu, 2,46 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 16,10 µg selenu.
4. Mozzarella z pełnego mleka o niskiej wilgotności - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 318 kcal | 90,2 kcal |
Białko | 21,6 g | 6,12 g |
Węglowodany | 2,47 g | 0,70 g |
Cukier | 1,01 g | 0,29 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 24,6 g | 6,99 g |
Tłuszcze nasycone | 15,56 g | 4,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,03 g | 1,99 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,78 g | 0,22 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 25,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |