Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli
1. Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 39,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,23 g białka,
- 10,04 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,07 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,03 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 3,50 mg witaminy C, 167 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,46 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 0,58 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 14,00 mg fosforu,
- 133 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 238 mg sodu, 0,12 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,17 mg manganu i 0,50 µg selenu.
4. Mrożona dynia piżmowa gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 240 g (1 szklanka, puree) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 39,0 kcal | 93,6 kcal |
Białko | 1,23 g | 2,95 g |
Węglowodany | 10,04 g | 24,1 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,07 g | 0,17 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,03 g | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,50 mg | 8,40 mg |