Mrożona fasolka szparagowa
1. Mrożona fasolka szparagowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożona fasolka szparagowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 33,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,80 g białka,
- 7,58 g węglowodanów,
- 2,22 g cukrów,
- 2,80 g błonnika.
Mrożona fasolka szparagowa ma w 100 g 0,21 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożona fasolka szparagowa – jakie ma witaminy?
Mrożona fasolka szparagowa to produkt zawierający 12,90 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0,05 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 45,0 µg witaminy K.
Mrożona fasolka szparagowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 0,50 mg witaminy B3,
- 15,90 mg witaminy B4,
- 0,09 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożona fasolka szparagowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożona fasolka szparagowa ma w sobie:
- 42,0 mg wapnia,
- 0,86 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 32,0 mg fosforu,
- 186 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 0,26 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,39 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Mrożona fasolka szparagowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 121 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 33,0 kcal | 39,9 kcal |
Białko | 1,80 g | 2,18 g |
Węglowodany | 7,58 g | 9,17 g |
Cukier | 2,22 g | 2,69 g |
Błonnik | 2,80 g | 3,39 g |
Tłuszcz | 0,21 g | 0,25 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,11 g | 0,13 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 12,90 mg | 15,61 mg |