Mrożona polewa do ciasta półpłynna
Mrożona polewa do ciasta półpłynna – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożona polewa do ciasta półpłynna w 100 gramach posiada wartość energetyczną 318 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,25 g białka,
- 23,1 g węglowodanów,
- 23,1 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mrożona polewa do ciasta półpłynna ma w 100 g 25,3 g tłuszczów, w tym:
- 21,8 g tłuszczów nasyconych,
- 1,62 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Mrożona polewa do ciasta półpłynna – jakie ma witaminy?
Mrożona polewa do ciasta półpłynna to produkt zawierający 0 mg witaminy C,7,00 µg RAE witaminy A, 0,96 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 6,30 µg witaminy K.
Mrożona polewa do ciasta półpłynna zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Mrożona polewa do ciasta półpłynna – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożona polewa do ciasta półpłynna ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,12 mg żelaza,
- 2,00 mg magnezu,
- 8,00 mg fosforu,
- 18,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 25,0 mg sodu, 0,03 mg cynku,0,03 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 2,10 µg selenu.
Mrożona polewa do ciasta półpłynna - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.