Mrożona rzepa
1. Mrożona rzepa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożona rzepa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 16,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,04 g białka,
- 2,94 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Mrożona rzepa ma w 100 g 0,16 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożona rzepa – jakie ma witaminy?
Mrożona rzepa to produkt zawierający 4,40 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożona rzepa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,40 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,11 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożona rzepa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożona rzepa ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 0,70 mg żelaza,
- 10,00 mg magnezu,
- 20,0 mg fosforu,
- 137 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 25,0 mg sodu, 0,14 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Mrożona rzepa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 94 g (1/3 paczki, puree 300 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 16,00 kcal | 15,04 kcal |
Białko | 1,04 g | 0,98 g |
Węglowodany | 2,94 g | 2,76 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,80 g | 1,69 g |
Tłuszcz | 0,16 g | 0,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,08 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,40 mg | 4,14 mg |