Mrożone bataty
1. Mrożone bataty – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone bataty w 100 gramach posiada wartość energetyczną 96,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,71 g białka,
- 22,2 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,70 g błonnika.
Mrożone bataty ma w 100 g 0,18 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożone bataty – jakie ma witaminy?
Mrożone bataty to produkt zawierający 13,30 mg witaminy C, 518 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożone bataty zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,60 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,52 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 21,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożone bataty – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone bataty ma w sobie:
- 37,0 mg wapnia,
- 0,53 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 45,0 mg fosforu,
- 365 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,00 mg sodu, 0,31 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 0,67 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Mrożone bataty - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 176 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 96,0 kcal | 169 kcal |
Białko | 1,71 g | 3,01 g |
Węglowodany | 22,2 g | 39,1 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,70 g | 2,99 g |
Tłuszcz | 0,18 g | 0,32 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,08 g | 0,14 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 13,30 mg | 23,4 mg |