Mrożone frytki z batatów – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone frytki z batatów w 100 gramach posiada wartość energetyczną 209 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,70 g białka,
- 25,5 g węglowodanów,
- 6,46 g cukrów,
- 3,40 g błonnika.
Mrożone frytki z batatów ma w 100 g 11,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,93 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Mrożone frytki z batatów – jakie ma witaminy?
Mrożone frytki z batatów to produkt zawierający 4,20 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożone frytki z batatów zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Mrożone frytki z batatów – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone frytki z batatów ma w sobie:
- 39,0 mg wapnia,
- 0,44 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 244 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 214 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Mrożone frytki z batatów - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie