Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło
1. Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło w 100 gramach posiada wartość energetyczną 47,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,29 g białka,
- 12,00 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,30 g błonnika.
Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło ma w 100 g 0,33 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło – jakie ma witaminy?
Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,04 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,06 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,19 mg żelaza,
- 3,00 mg magnezu,
- 8,00 mg fosforu,
- 76,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 0,05 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Mrożone jabłka bez dodatku cukru, na ciepło - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 206 g (1 szklanka, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 47,0 kcal | 96,8 kcal |
Białko | 0,29 g | 0,60 g |
Węglowodany | 12,00 g | 24,7 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,30 g | 2,68 g |
Tłuszcz | 0,33 g | 0,68 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,82 mg |