Mrożone jagody bez dodatku cukru
1. Mrożone jagody bez dodatku cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone jagody bez dodatku cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 51,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,42 g białka,
- 12,17 g węglowodanów,
- 8,45 g cukrów,
- 2,70 g błonnika.
Mrożone jagody bez dodatku cukru ma w 100 g 0,64 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożone jagody bez dodatku cukru – jakie ma witaminy?
Mrożone jagody bez dodatku cukru to produkt zawierający 2,50 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,48 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 16,40 µg witaminy K.
Mrożone jagody bez dodatku cukru zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,52 mg witaminy B3,
- 5,10 mg witaminy B4,
- 0,13 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożone jagody bez dodatku cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone jagody bez dodatku cukru ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 0,18 mg żelaza,
- 5,00 mg magnezu,
- 11,00 mg fosforu,
- 54,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,07 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,10 µg selenu.
4. Mrożone jagody bez dodatku cukru - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 155 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 51,0 kcal | 79,1 kcal |
Białko | 0,42 g | 0,65 g |
Węglowodany | 12,17 g | 18,86 g |
Cukier | 8,45 g | 13,10 g |
Błonnik | 2,70 g | 4,19 g |
Tłuszcz | 0,64 g | 0,99 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,09 g | 0,14 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,43 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 2,50 mg | 3,88 mg |