Mrożone jagody z dodatkiem cukru
1. Mrożone jagody z dodatkiem cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone jagody z dodatkiem cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 85,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,40 g białka,
- 22,0 g węglowodanów,
- 19,72 g cukrów,
- 2,20 g błonnika.
Mrożone jagody z dodatkiem cukru ma w 100 g 0,13 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożone jagody z dodatkiem cukru – jakie ma witaminy?
Mrożone jagody z dodatkiem cukru to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,52 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 17,70 µg witaminy K.
Mrożone jagody z dodatkiem cukru zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,25 mg witaminy B3,
- 5,50 mg witaminy B4,
- 0,13 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożone jagody z dodatkiem cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone jagody z dodatkiem cukru ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,39 mg żelaza,
- 2,00 mg magnezu,
- 7,00 mg fosforu,
- 60,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,06 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,26 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Mrożone jagody z dodatkiem cukru - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 230 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 85,0 kcal | 196 kcal |
Białko | 0,40 g | 0,92 g |
Węglowodany | 22,0 g | 50,5 g |
Cukier | 19,72 g | 45,4 g |
Błonnik | 2,20 g | 5,06 g |
Tłuszcz | 0,13 g | 0,30 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,06 g | 0,13 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,00 mg | 2,30 mg |