Mrożone jajko, pasteryzowane
1. Mrożone jajko, pasteryzowane – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone jajko, pasteryzowane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 147 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,33 g białka,
- 1,01 g węglowodanów,
- 0,25 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mrożone jajko, pasteryzowane ma w 100 g 9,95 g tłuszczów, w tym:
- 3,38 g tłuszczów nasyconych,
- 3,91 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,89 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 372 mg cholesterolu.
2. Mrożone jajko, pasteryzowane – jakie ma witaminy?
Mrożone jajko, pasteryzowane to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 171 µg RAE witaminy A, 0,72 mg witaminy E, 105 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Mrożone jajko, pasteryzowane zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,52 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 268 mg witaminy B4,
- 1,57 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 87,0 µg witaminy B9,
- 1,00 µg witaminy B12.
3. Mrożone jajko, pasteryzowane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone jajko, pasteryzowane ma w sobie:
- 62,0 mg wapnia,
- 1,74 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 193 mg fosforu,
- 135 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 128 mg sodu, 1,32 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 37,2 µg selenu.
4. Mrożone jajko, pasteryzowane - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 147 kcal | 41,2 kcal |
Białko | 12,33 g | 3,45 g |
Węglowodany | 1,01 g | 0,28 g |
Cukier | 0,25 g | 0,07 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,95 g | 2,79 g |
Tłuszcze nasycone | 3,38 g | 0,95 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,91 g | 1,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,89 g | 0,53 g |
Cholesterol | 372 mg | 104 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |