Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane
1. Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 138 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,97 g białka,
- 0,83 g węglowodanów,
- 0,07 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane ma w 100 g 10,07 g tłuszczów, w tym:
- 3,18 g tłuszczów nasyconych,
- 4,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,63 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 387 mg cholesterolu.
2. Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane – jakie ma witaminy?
Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 149 µg RAE witaminy A, 0,80 mg witaminy E, 61,0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,44 mg witaminy B2,
- 0,08 mg witaminy B3,
- 297 mg witaminy B4,
- 1,26 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 69,0 µg witaminy B9,
- 1,21 µg witaminy B12.
3. Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane ma w sobie:
- 55,0 mg wapnia,
- 1,71 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 186 mg fosforu,
- 128 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,663 mg sodu, 1,30 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 30,4 µg selenu.
4. Mrożone jajko z dodatkiem soli, pasteryzowane - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 138 kcal | 38,6 kcal |
Białko | 10,97 g | 3,07 g |
Węglowodany | 0,83 g | 0,23 g |
Cukier | 0,07 g | 0,02 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,07 g | 2,82 g |
Tłuszcze nasycone | 3,18 g | 0,89 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,00 g | 1,12 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,63 g | 0,46 g |
Cholesterol | 387 mg | 108 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |