Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru
1. Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 64,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,18 g białka,
- 15,67 g węglowodanów,
- 10,67 g cukrów,
- 5,00 g błonnika.
Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru ma w 100 g 0,43 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru – jakie ma witaminy?
Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru to produkt zawierający 3,10 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 1,17 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 19,80 µg witaminy K.
Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 1,21 mg witaminy B3,
- 8,50 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 34,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru ma w sobie:
- 29,0 mg wapnia,
- 0,80 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 30,0 mg fosforu,
- 140 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,25 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 1,22 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Mrożone jeżyny z dodatkiem cukru - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 151 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 64,0 kcal | 96,6 kcal |
Białko | 1,18 g | 1,78 g |
Węglowodany | 15,67 g | 23,7 g |
Cukier | 10,67 g | 16,11 g |
Błonnik | 5,00 g | 7,55 g |
Tłuszcz | 0,43 g | 0,65 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,25 g | 0,37 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,10 mg | 4,68 mg |