Mrożony makaron (świeży)
1. Mrożony makaron (świeży) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożony makaron (świeży) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 288 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 11,31 g białka,
- 54,7 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mrożony makaron (świeży) ma w 100 g 2,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,33 g tłuszczów nasyconych,
- 0,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,94 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Mrożony makaron (świeży) – jakie ma witaminy?
Mrożony makaron (świeży) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 14,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożony makaron (świeży) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,71 mg witaminy B1,
- 0,44 mg witaminy B2,
- 3,35 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,54 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 176 µg witaminy B9,
- 0,31 µg witaminy B12.
3. Mrożony makaron (świeży) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożony makaron (świeży) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 3,35 mg żelaza,
- 46,0 mg magnezu,
- 163 mg fosforu,
- 179 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 26,0 mg sodu, 1,22 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 0,55 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Mrożony makaron (świeży) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 128 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 288 kcal | 369 kcal |
Białko | 11,31 g | 14,48 g |
Węglowodany | 54,7 g | 70,1 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,30 g | 2,94 g |
Tłuszcze nasycone | 0,33 g | 0,42 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,27 g | 0,35 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,94 g | 1,21 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 93,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |