Trwa ładowanie...

Mrożony makaron (świeży)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Mrożony makaron (świeży)
Mrożony makaron (świeży)

1. Mrożony makaron (świeży) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Mrożony makaron (świeży) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 288 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 11,31 g białka,
  • 54,7 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Mrożony makaron (świeży) ma w 100 g 2,30 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 0,33 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,94 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.

2. Mrożony makaron (świeży) – jakie ma witaminy?

Mrożony makaron (świeży) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 14,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Mrożony makaron (świeży) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,71 mg witaminy B1,
  • 0,44 mg witaminy B2,
  • 3,35 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,54 mg witaminy B5,
  • 0,09 mg witaminy B6,
  • 176 µg witaminy B9,
  • 0,31 µg witaminy B12.

3. Mrożony makaron (świeży) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Mrożony makaron (świeży) ma w sobie:

  • 15,00 mg wapnia,
  • 3,35 mg żelaza,
  • 46,0 mg magnezu,
  • 163 mg fosforu,
  • 179 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 26,0 mg sodu, 1,22 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 0,55 mg manganu i 0 µg selenu.

4. Mrożony makaron (świeży) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 128 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 288 kcal 369 kcal
Białko 11,31 g 14,48 g
Węglowodany 54,7 g 70,1 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 2,30 g 2,94 g
Tłuszcze nasycone 0,33 g 0,42 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,27 g 0,35 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,94 g 1,21 g
Cholesterol 73,0 mg 93,4 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze