Mrożony makaron szpinakowy (świeży)
1. Mrożony makaron szpinakowy (świeży) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożony makaron szpinakowy (świeży) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 289 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 11,26 g białka,
- 55,7 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Mrożony makaron szpinakowy (świeży) ma w 100 g 2,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,48 g tłuszczów nasyconych,
- 0,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Mrożony makaron szpinakowy (świeży) – jakie ma witaminy?
Mrożony makaron szpinakowy (świeży) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 25,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożony makaron szpinakowy (świeży) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,61 mg witaminy B1,
- 0,40 mg witaminy B2,
- 3,46 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,69 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 177 µg witaminy B9,
- 0,31 µg witaminy B12.
3. Mrożony makaron szpinakowy (świeży) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożony makaron szpinakowy (świeży) ma w sobie:
- 43,0 mg wapnia,
- 3,30 mg żelaza,
- 63,0 mg magnezu,
- 148 mg fosforu,
- 272 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 27,0 mg sodu, 1,40 mg cynku, 0,20 mg miedzi, 0,78 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Mrożony makaron szpinakowy (świeży) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 128 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 289 kcal | 370 kcal |
Białko | 11,26 g | 14,41 g |
Węglowodany | 55,7 g | 71,3 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,10 g | 2,69 g |
Tłuszcze nasycone | 0,48 g | 0,62 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,66 g | 0,84 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,47 g | 0,60 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 93,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |