Mrożony rabarbar, na zimno
1. Mrożony rabarbar, na zimno – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożony rabarbar, na zimno w 100 gramach posiada wartość energetyczną 21,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,55 g białka,
- 5,10 g węglowodanów,
- 1,10 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Mrożony rabarbar, na zimno ma w 100 g 0,11 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożony rabarbar, na zimno – jakie ma witaminy?
Mrożony rabarbar, na zimno to produkt zawierający 4,80 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 29,3 µg witaminy K.
Mrożony rabarbar, na zimno zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,20 mg witaminy B3,
- 6,10 mg witaminy B4,
- 0,07 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożony rabarbar, na zimno – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożony rabarbar, na zimno ma w sobie:
- 194 mg wapnia,
- 0,29 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 12,00 mg fosforu,
- 108 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,10 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 1,10 µg selenu.
4. Mrożony rabarbar, na zimno - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 137 g (1 szklanka, pokrojony w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 21,0 kcal | 28,8 kcal |
Białko | 0,55 g | 0,75 g |
Węglowodany | 5,10 g | 6,99 g |
Cukier | 1,10 g | 1,51 g |
Błonnik | 1,80 g | 2,47 g |
Tłuszcz | 0,11 g | 0,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,80 mg | 6,58 mg |