Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło
1. Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,39 g białka,
- 31,2 g węglowodanów,
- 28,7 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło ma w 100 g 0,05 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,03 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło – jakie ma witaminy?
Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło to produkt zawierający 3,30 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 21,1 µg witaminy K.
Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,20 mg witaminy B3,
- 4,40 mg witaminy B4,
- 0,05 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło ma w sobie:
- 145 mg wapnia,
- 0,21 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 8,00 mg fosforu,
- 96,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,08 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Mrożony rabarbar z dodatkiem cukru, na ciepło - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 240 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 116 kcal | 278 kcal |
Białko | 0,39 g | 0,94 g |
Węglowodany | 31,2 g | 74,9 g |
Cukier | 28,7 g | 68,9 g |
Błonnik | 2,00 g | 4,80 g |
Tłuszcz | 0,05 g | 0,12 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,03 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,30 mg | 7,92 mg |