Muffinki kukurydziane w proszku
1. Muffinki kukurydziane w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Muffinki kukurydziane w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 321 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,40 g białka,
- 49,1 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,40 g błonnika.
Muffinki kukurydziane w proszku ma w 100 g 10,20 g tłuszczów, w tym:
- 2,80 g tłuszczów nasyconych,
- 5,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.
2. Muffinki kukurydziane w proszku – jakie ma witaminy?
Muffinki kukurydziane w proszku to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 41,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Muffinki kukurydziane w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,25 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 2,10 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,45 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 57,0 µg witaminy B9,
- 0,16 µg witaminy B12.
3. Muffinki kukurydziane w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Muffinki kukurydziane w proszku ma w sobie:
- 75,0 mg wapnia,
- 1,94 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 384 mg fosforu,
- 131 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 795 mg sodu, 0,64 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,22 mg manganu i 15,20 µg selenu.
4. Muffinki kukurydziane w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 321 kcal | 91,0 kcal |
Białko | 7,40 g | 2,10 g |
Węglowodany | 49,1 g | 13,92 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 2,40 g | 0,68 g |
Tłuszcz | 10,20 g | 2,89 g |
Tłuszcze nasycone | 2,80 g | 0,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,25 g | 1,49 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,25 g | 0,35 g |
Cholesterol | 62,0 mg | 17,58 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,03 mg |