Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu
1. Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 4,65 g tłuszczów, w tym:
- 1,44 g tłuszczów nasyconych,
- 0,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,14 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 716 mg cholesterolu.
2. Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 45,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 2,97 mg witaminy B2,
- 3,92 mg witaminy B3,
- 513 mg witaminy B4,
- 1,56 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 83,0 µg witaminy B9,
- 24,9 µg witaminy B12.
3. Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 5,80 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 304 mg fosforu,
- 135 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 94,0 mg sodu, 2,84 mg cynku, 0,56 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 168 µg selenu.
4. Nerki wołowe gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 134 kcal |
Białko | 27,3 g | 23,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,65 g | 3,95 g |
Tłuszcze nasycone | 1,44 g | 1,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,96 g | 0,82 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,14 g | 0,97 g |
Cholesterol | 716 mg | 609 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |