Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu
1. Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 238 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu ma w 100 g 16,05 g tłuszczów, w tym:
- 4,34 g tłuszczów nasyconych,
- 8,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 107 mg cholesterolu.
2. Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,59 mg witaminy B3,
- 75,4 mg witaminy B4,
- 0,24 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0,41 µg witaminy B12.
3. Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 0,98 mg żelaza,
- 5,00 mg magnezu,
- 82,0 mg fosforu,
- 33,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 1,05 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 23,0 µg selenu.
4. Noga wieprzowa gotowana na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 238 kcal | 202 kcal |
Białko | 21,9 g | 18,65 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,05 g | 13,64 g |
Tłuszcze nasycone | 4,34 g | 3,69 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,01 g | 6,80 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,54 g | 1,31 g |
Cholesterol | 107 mg | 91,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |