Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 109 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,36 g tłuszczów, w tym:
- 0,26 g tłuszczów nasyconych,
- 0,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 17,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 2,31 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 4,15 µg witaminy B12.
3. Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,41 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 258 mg fosforu,
- 560 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 0,58 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Ofiodon poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 109 kcal | 92,7 kcal |
Białko | 22,6 g | 19,24 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,36 g | 1,16 g |
Tłuszcze nasycone | 0,26 g | 0,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,45 g | 0,38 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,38 g | 0,33 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 57,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |