Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu
1. Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 396 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,00 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu ma w 100 g 35,8 g tłuszczów, w tym:
- 12,45 g tłuszczów nasyconych,
- 16,89 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,94 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 129 mg cholesterolu.
2. Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 1,12 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,42 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,55 µg witaminy B12.
3. Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,79 mg żelaza,
- 7,00 mg magnezu,
- 47,0 mg fosforu,
- 157 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 25,0 mg sodu, 1,64 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 3,10 µg selenu.
4. Ogon wieprzowy gotowany na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 396 kcal | 337 kcal |
Białko | 17,00 g | 14,45 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 35,8 g | 30,4 g |
Tłuszcze nasycone | 12,45 g | 10,58 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 16,89 g | 14,36 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,94 g | 3,35 g |
Cholesterol | 129 mg | 110 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |