Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 96,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,51 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,87 g tłuszczów, w tym:
- 0,33 g tłuszczów nasyconych,
- 0,58 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 0,91 mg witaminy E, 58,0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,22 mg witaminy B3,
- 78,6 mg witaminy B4,
- 0,33 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 1,72 µg witaminy B12.
3. Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 34,0 mg wapnia,
- 0,27 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 300 mg fosforu,
- 226 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 347 mg sodu, 0,35 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 34,6 µg selenu.
4. Okoń atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 50 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 96,0 kcal | 48,0 kcal |
Białko | 18,51 g | 9,26 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,87 g | 0,94 g |
Tłuszcze nasycone | 0,33 g | 0,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,58 g | 0,29 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,37 g | 0,18 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 31,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |