Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 117 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,18 g tłuszczów, w tym:
- 0,24 g tłuszczów nasyconych,
- 0,20 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 115 mg cholesterolu.
2. Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,70 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 1,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 2,20 µg witaminy B12.
3. Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 102 mg wapnia,
- 1,16 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 257 mg fosforu,
- 344 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 79,0 mg sodu, 1,43 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0,90 mg manganu i 16,10 µg selenu.
4. Okoń poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 46 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 117 kcal | 53,8 kcal |
Białko | 24,9 g | 11,44 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,18 g | 0,54 g |
Tłuszcze nasycone | 0,24 g | 0,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,20 g | 0,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,47 g | 0,22 g |
Cholesterol | 115 mg | 52,9 mg |
Witamina C | 1,70 mg | 0,78 mg |