Omlet z 1 jajka
1. Omlet z 1 jajka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Omlet z 1 jajka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 154 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,57 g białka,
- 0,64 g węglowodanów,
- 0,31 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Omlet z 1 jajka ma w 100 g 11,66 g tłuszczów, w tym:
- 3,32 g tłuszczów nasyconych,
- 4,84 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,71 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 313 mg cholesterolu.
2. Omlet z 1 jajka – jakie ma witaminy?
Omlet z 1 jajka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 172 µg RAE witaminy A, 1,29 mg witaminy E, 69,0 i.u. witaminy D oraz 4,50 µg witaminy K.
Omlet z 1 jajka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,39 mg witaminy B2,
- 0,06 mg witaminy B3,
- 248 mg witaminy B4,
- 1,29 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 39,0 µg witaminy B9,
- 0,76 µg witaminy B12.
3. Omlet z 1 jajka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Omlet z 1 jajka ma w sobie:
- 48,0 mg wapnia,
- 1,48 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 167 mg fosforu,
- 117 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 155 mg sodu, 1,09 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 25,8 µg selenu.
4. Omlet z 1 jajka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 15 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 154 kcal | 23,1 kcal |
Białko | 10,57 g | 1,59 g |
Węglowodany | 0,64 g | 0,10 g |
Cukier | 0,31 g | 0,05 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,66 g | 1,75 g |
Tłuszcze nasycone | 3,32 g | 0,50 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,84 g | 0,73 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,71 g | 0,41 g |
Cholesterol | 313 mg | 47,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |