Opiekana bagietka (za zakwasie)
1. Opiekana bagietka (za zakwasie) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana bagietka (za zakwasie) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 319 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,00 g białka,
- 61,9 g węglowodanów,
- 3,59 g cukrów,
- 3,10 g błonnika.
Opiekana bagietka (za zakwasie) ma w 100 g 2,14 g tłuszczów, w tym:
- 0,50 g tłuszczów nasyconych,
- 0,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,83 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Opiekana bagietka (za zakwasie) – jakie ma witaminy?
Opiekana bagietka (za zakwasie) to produkt zawierający 0,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Opiekana bagietka (za zakwasie) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,43 mg witaminy B1,
- 0,37 mg witaminy B2,
- 5,38 mg witaminy B3,
- 17,50 mg witaminy B4,
- 0,62 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 140 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Opiekana bagietka (za zakwasie) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana bagietka (za zakwasie) ma w sobie:
- 47,0 mg wapnia,
- 3,87 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 126 mg fosforu,
- 140 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 720 mg sodu, 1,05 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,57 mg manganu i 29,7 µg selenu.
4. Opiekana bagietka (za zakwasie) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 319 kcal | 90,4 kcal |
Białko | 13,00 g | 3,69 g |
Węglowodany | 61,9 g | 17,56 g |
Cukier | 3,59 g | 1,02 g |
Błonnik | 3,10 g | 0,88 g |
Tłuszcz | 2,14 g | 0,61 g |
Tłuszcze nasycone | 0,50 g | 0,14 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,39 g | 0,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,83 g | 0,24 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,20 mg | 0,06 mg |