Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso)
1. Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 210 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) ma w 100 g 9,80 g tłuszczów, w tym:
- 3,64 g tłuszczów nasyconych,
- 4,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,77 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) to produkt zawierający 0,70 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 37,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,92 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 5,24 mg witaminy B3,
- 98,2 mg witaminy B4,
- 0,73 mg witaminy B5,
- 0,49 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,72 µg witaminy B12.
3. Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,91 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 253 mg fosforu,
- 438 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 2,48 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 48,2 µg selenu.
4. Opiekana cała polędwica wieprzowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 210 kcal | 179 kcal |
Białko | 28,6 g | 24,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,80 g | 8,33 g |
Tłuszcze nasycone | 3,64 g | 3,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,45 g | 3,78 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,77 g | 0,66 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0,70 mg | 0,60 mg |