Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu
1. Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 169 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,1 g białka,
- 0,89 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu ma w 100 g 6,74 g tłuszczów, w tym:
- 1,64 g tłuszczów nasyconych,
- 1,91 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,67 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu – jakie ma witaminy?
Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 26,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,67 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 8,06 mg witaminy B3,
- 74,3 mg witaminy B4,
- 1,20 mg witaminy B5,
- 0,54 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,69 µg witaminy B12.
3. Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 0,92 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 284 mg fosforu,
- 430 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 2,45 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 47,2 µg selenu.
4. Opiekana łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 169 kcal | 144 kcal |
Białko | 26,1 g | 22,2 g |
Węglowodany | 0,89 g | 0,76 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,74 g | 5,73 g |
Tłuszcze nasycone | 1,64 g | 1,39 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,91 g | 1,62 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,67 g | 0,57 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 64,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |